Tom Yam Gai

Noord-Thaise kippensoep
  • 4 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 liter zelfgetrokken kippenbouillon
  • 1 dubbele kipfilet
  • 2 eetl. olie
  • 4 (rode) sjalotjes
  • 4 knoflooktenen
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 6 stengels citroengras, alleen het zachte binnenste
  • 2 eetl. vissaus (Thais, Vietnamees)
  • half bosje koriander, blaadjes fijngeknipt

Kneus de djeroek poeroet en doe ze met de kipfilet in de bouillon.
Kook de kip zachtjes gaar, snijd het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de bouillon.
Hak sjalotjes t/m citroengras fijn en bak alles 2 min. zachtjes in 2 eetlepels olie.
Vijzel of blender dit mengsel fijn en voeg het toe aan de soep.
Verwijder de djeroek poeroet, breng de soep op smaak met vissaus, voeg
koriander toe en serveer meteen.

Bron: NL.CULINAIR



Terug