Tom ka kai soep

Tom ka kai soep

Makkelijke versie van deze Thaise kokossoep met kip, shiitake en paksoi

  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 40 cl kokosmelk
  • 75 cl kippenbouillon
  • ½ limoen
  • 150 g shiitake (of kastanjechampignons)
  • 2 eetl. vissaus
 
  • bosje verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 2 theel. bruine basterdsuiker
  • snuf laos (of verse)
  • 250 g kipfilet
  • ½ paksoi

Doe de kippenbouillon met de kokosmelk in een pan en verwarm deze.
Halveer de stengels citroengras en voeg deze toe aan de pan.
Snijd de rode peper in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de soep.
Snijd de shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep.
Snijd vervolgens ook de kip in stukjes en voeg deze rauw toe aan de soep en laat gaar worden.

Bron: Leuke Recepten

Terug