Tom ka kai soep - I

Tom ka kai soep

Makkelijke versie van deze Thaise kokossoep met kip, shiitake en paksoi

  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 40 cl kokosmelk
  • 75 cl kippenbouillon
  • ½ limoen
  • 150 g shiitake (of kastanjechampignons)
  • 2 eetl. vissaus
 
  • bosje verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 2 theel. bruine basterdsuiker
  • snuf laos (of verse)
  • 250 g kipfilet
  • ½ paksoi

Doe de kippenbouillon met de kokosmelk in een pan en verwarm deze.
Halveer de stengels citroengras en voeg deze toe aan de pan.
Snijd de rode peper in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de soep.
Snijd de shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep.
Snijd vervolgens ook de kip in stukjes en voeg deze rauw toe aan de soep en laat gaar worden.

Bron: Leuke Recepten


Tom ka kai soep - II

Tom ka kai soep

  • 15 g laos wortel, galanga
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras, sereh
  • 2 blaadjes vers limoenblad, djeroek poeroet
  • 2 theel. geraspte citroenschil
  • 50 cl kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
 
  • 100 g kipfilet, in stukjes
  • 125 g champignons
  • 1 theel. vissaus
  • 1 lente-ui
  • 75 g taugé
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Snijd de laos in plakjes en de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd het onderste witte gedeelte van het citroengras in de lengte middendoor en kneus ze.
Scheur de limoenblaadjes in stukjes, of rasp de citroen.
Breng 25 cl water met de kokosmelk en het bouillonblokje aan de kook.
Voeg de kipfilet, de laos, het citroengras, de limoenblaadjes, of 2 theelepels geraspte citroenschil en de rode peper toe en laat alles ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd de champignons in vieren, voeg ze toe en kook ze 5 minuten mee.
Breng de soep op smaak met 1 theelepel vissaus.
Snijd de lente-ui in schuine ringetjes.
Verdeel de taugé over 2 kommen en schenk de tom ka kai soep erover.
Garneer de soep met vers gehakte koriander en de lente-ui.
Serveer met partjes limoen.

Bron: Conimex


Tom ka kai soep - III

  • 4 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 l zelfgetrokken kippenbouillon
  • 1 dubbele kipfilet
  • 2 eetl. olie
  • 4 (rode) sjalotjes
  • 4 knoflooktenen
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 6 stengels citroengras, alleen het zachte binnenste
  • 2 eetl. vissaus (Thais, Vietnamees)
  • half bosje koriander, blaadjes fijngeknipt

Kneus de djeroek poeroet en doe ze met de kipfilet in de bouillon.
Kook de kip zachtjes gaar, snijd het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de bouillon.
Hak sjalotjes t/m citroengras fijn en bak alles 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie.
Vijzel of blender dit mengsel fijn en voeg het toe aan de soep.
Verwijder de djeroek poeroet, breng de soep op smaak met vissaus, voeg
koriander toe en serveer meteen.

Bron: NL.CULINAIR

Terug