Tikka massala woksoep met linzen

tikka_massala_linzensoep (7K)

  • 1 blikje (ca. 400 g) linzen
  • ½ knolselderij
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes
  • wokolie
  • 1 winterwortel
  • 1 bakje boemboe voor tikka massala (Conimex)
  • ¼ l dikke yoghurt
  • 1 prei

Schil de winterwortel en de knolselderij en snijd ze in gelijke stukjes.
Maak de prei schoon en snijd in dikke ringen.
Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 5 minuten.
Voeg de boemboe en 1 l water toe en breng aan de kook.
Laat de bouillon ca. 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de uitgelekte linzen toe en laat deze 5 minuten zachtjes meekoken.
Schep de woksoep in 4 diepe kommen, leg in elke kom een lepel yoghurt, druppel er wat olie op en verdeel de basilicum erover.

Op tafel
Zet kecap asin, kroepoek, gebakken uitjes, sambal en mango chutney op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Lekker met warm naanbrood.

Lekker anders kan ook
Voeg met de groenten 250 g in blokjes gesneden kipfilet toe.
Vervang de winterwortel eventueel door 200 g pompoen.
Vervang de basilicum door koriander of munt.

Bron: Conimex


Terug