Thalassa

thalassa (3K)

voor 2 personen

  • 2 stengels porei
  • 1 ajuin
  • 8 clams
  • 2 scampi
  • 50 gr grijs garnalen
  • enkele sprietjes bieslook
  • 75 cl water
  • dille
  • peterselie
  • koriander
  • zeezout
  • peper
  • gember
  • mosterdzaad
  • venkelzaad
  • kwartje van een citroen uitgeperst
  • boter
  • enkele stukjes Gorgonzola pikant

Stoof de porei en ajuin grof gesneden aan in een beetje boter.
Water toevoegen, kruiden van alles een beetje laat de soep even goed doorkoken.
Proeven indien nodig bijkruiden naar smaak.
Mix de soep vervolgens door een zeef.
Warm de soep terug op en laat even koken voeg de clams en in stukken gesneden scampi toe.
Garnalen in de borden de soep erover verdelen werk af met kaas en fijn gesneden bieslook.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug