Thaise vissoep met citroengras

thaise_vissoep (3K)

  • 500 g verse visfilet naar keuze
  • 3 stengels citroengras (of gemalen citroengras, potje)
  • 1 l visbouillon
  • stukje gember van 2 cm,
    geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 2 limoenblaadjes
  • ½ ananas (klein), geschild en van kern ontdaan
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 eetl. limoensap
  • 6 lente-uitjes,
    diagonaal in dunne plakjes gesneden
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • 2 eetl. gepelde, gekookte garnalen
  • peper naar smaak

Snijd de visfilet in grote stukken.
Breng de bouillon aan de kook met de citroengras, gember en de limoenblaadjes.
Snijd de ananas in dunne plakken en doe die samen met de visfilet in de bouillon.
Laat dit zachtjes koken tot de vis gaar is (circa 5 minuten).
Voeg vissaus, limoensap, lente-uitjes en koriander toe.
Verwijder citroengras en limoenblaadjes, breng de soep op smaak met peper.
Garneer de soep met de garnalen en dien hem meteen op.

Uit het jubileumkookboek Verrukkelijk & Gezond
Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug