Thaise rode currysoep

Thaise rode currysoep

  • 1 bakje rode currypasta (conimex)
  • 1 kneepje roerbak oliemelange of olijfolie
  • 400 g oosterse wokgroenten
  • 125 g noedels (kies welke je lekker vindt!)
  • 350 g kipfilet
  • 2 eetl. kecap manis
  • blik kokosmelk (40 cl)
  • 1½ groente bouillonblokje
  • 1 l water
 
    • ter garnering
  • wat gefrituurde uitjes
  • cashewnootjes

Kook 1 liter water en los hierin de bouillonblokjes op.
Snij de kipfilet in redelijk grote reepjes (niet te dun in ieder geval).
Doe de helft van de kokosmelk in een grote hoge pan met wat roerbak oliemelange/olijfolie, bak dit voor 5 minuutjes aan totdat de kokosmelk een beetje olieachtig is geworden.
Voeg de rode currypasta toe (als je van heel pittig houdt kan je het hele bakje toevoegen, ik heb iets meer dan de helft gebruikt) en bak dit 2 minuutjes aan.
Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak 1 minuutje aan.
Doe de resterende kokosmelk erbij, de groentebouillion, de kecap manis en de noedels.
Roer het geheel even goed door en laat voor 13 minuutjes zachtjes doorkoken.
Na 13 minuten doe je de wokgroenten erbij en deze laat je nog 2 minuutjes doorkoken.
Schep de soep in grote diepe borden (strooi eventueel als garnering wat cashewnootjes en gefrituurde uitjes erover).

Bron: Koken met Cecile
Gepubliceerd door:Conimex

Terug