Thaise noedelsoep met pinda's

Thaise noedelsoep met pinda's

voor 2 personen

  • 250 g broccoli
  • 1 kleine courgette
  • 2 bosuitjes
  • ⅓ groentebouillontablet met minder zout
  • 120 g volkoren noedels
  • 100 g tofu
  • 2 eetl. ongezouten pinda's
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • chilivlokken
  • 1 eetl. kecap manis
  • limoensap

Maak de groente schoon.
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Snijd de courgette in blokjes en bosui in ringen.
Kook de broccoli en de courgette 3 minuten in 50 cl water met het stukje bouillontablet.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de tofu in blokjes.
Hak de pinda's grof.
Bak de tofu in de hete olie bruin.
Pers er het teentje knoflook bovenuit.
Voeg de bosuitjes en de chilivlokken toe.
Voeg de bouillon met de groente toe en maak dit op smaak met de kecap en wat limoensap.
Warm de noedels mee en strooi de gehakte pinda’s erover.

Tofu over?

Bron: Voedingscentrum

Terug