Thaise noedelsoep

voor 2 personen

  • 250 g broccoli
  • 1 kleine courgette
  • 2 bosuitjes
  • 6 dl groentebouillon
  • 150 g dunne rijstnoedels
  • 100 g tofu
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. sojasaus of nam pla (vissaus)
  • 2 eetl. limoensap
  • ½ eetl. suiker
  • 2 eetl. pinda's

Maak de groente schoon.
Snijd de broccoli in kleine roosjes, de courgette in blokjes en de bosui in ringen.
Kook de broccoli en de courgette 3 minuten in de groentebouillon.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de tofu in blokjes.
Bak de tofu in de hete olie bruin.
Pers er het teentje knoflook boven uit.
Voeg de bouillon met de groente toe en maak dit op smaak met de soja- of vissaus, het limoensap en de suiker.
Warm de rijstnoedels mee en strooi er de gehakte pinda's over.

Bron: Voedingscentrum

Terug