|
|
Schil de wortel, peterseliewortel en daikon.
Snijd in schijfjes (of halve schijfjes indien een monsterdaikon).
Snijd de palmkool in reepjes.
Je hoeft de steel niet te verwijderen.
Verwarm de kokosolie in een grote pan.
Voeg de peterseliewortel, daikon, wortel, knoflook, gember, korianderzaad, venkelzaad, curcuma en het pepertje toe.
Roerbak een paar minuten.
Voeg de palmkool toe en roerbak nog een minuut.
Blus met kokosmelk en laat een paar minuten zacht pruttelen.
Voeg citroengras en bouillon toe.
Laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
Snijd de tofu in dobbelsteentjes.
Doe ze in een hete braadpan met een eetlepel kokosvet, sojasaus, currypoeder en knoflookpoeder.
Laat goed hard bakken, schud de pan regelmatig op (liefst niet roeren, zo krijg je het mooiste korstje) tot ze goudbruin en krokant worden.
Serveer de soep in kommen.
Werk af met de gebakken tofublokjes, versnipperde koriander en een halve limoen.
Variaties op deze soep zijn eindeloos.
Vervang gerust de peterseliewortel door koolrabi of raapjes, daikon door rammenas, wortel door zoete aardappel of pompoen, palmkool door boerenkool of warmoes.
Of maak gewoon je eigen variatie met groenten naar keuze.
Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief