Thaise kokossoep

thaise_kokos (3K)

  • 1 blok Alpro® soya Tofu Basis
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 sjalotten
  • 2 cm laos of laos kruiden
  • 2 stengels citroengras
  • 4 limoenbladeren
  • 1 l groentebouillon
  • 4 tomaten
  • ½ Chinese kool
  • 125 g taugé
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 eetl. sojasaus
  • zoete chilisaus en limoensap naar smaak

Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug