Thaise knolselderijsoep met appel

Thaise knolselderijsoep met appel

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • klein stukje gember
  • 2 eetl. (olijf)olie
  • 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes, ca. 500 g
  • 250 g pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • Thaise gele currypasta
  • 40 cl kokosmelk
  • 1 l water
  • 1 limoen, in parten
  • 2 eetl. koriander

Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe.
Bak een minuut of 5 en roer geregeld.
Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en het water erbij.
Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
Haal van het vuur en blend tot een gladde soep.
Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug