Thaise kippensoep met ei en koriander

Thaise kippensoep met ei en koriander

  • 2 kipfilets 

  • 1 eetl. kokosolie
  • 1 zak Oosterse roerbakgroenten
  • 2 eieren, hardgekookt

  • 4 eetl. Thaise rode curry pasta
  • kokoscrème, bijv. Amaizin
  • verse koriander, gehakt
  • 6 stengels bosui, in ringetjes

Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de kokosolie in een soeppan.
Bak daarin de kipfiletstukjes goudbruin.
Schep de currypasta erbij, meng snel door elkaar tot het begint te geuren.
Voeg de Oosterse roerbakgroenten toe en wok die op hoog vuur mee tot ze slinken.
Breng 1 liter water aan de kook en voeg dan de creamed coconut toe.
Schep de soep in kommen, leg in elke kom soep een half gekookt eitje.
Bestrooi met de ringetjes bosui en een inke toef koriander.

Bron: Ekoplaza

Terug