|
Leg de kip in een grote kookpan met de tamarinde, de gember, de gehakte rode peper, de ui, het citroengras en de knoflook.
De koriander fijnsnijden en toevoegen. Enkele blaadjes voor later bewaren.
Giet water in de pan totdat het geheel eronder ligt en leg een zware deksel, kleiner dan de pan zelf, op de kip om hem naar beneden te drukken.
Breng het aan de kook en laat het 1 ½ uur zachtjes doorkoken.
Haal na de kooktijd de kip uit de bouillon.
Haal het vlees door middel van een vork van het bot af.
Roer de sojasaus, voeg de kokosmelk erbij met een beetje vissaus.
Doe de mihoen in een schaal en giet hier kokend water over en laat het 3 minuten rusten.
Meng de fijngesneden koriander met de in ringetjes gesneden peper.
De mihoen afgieten en verdelen over de soepkommen (of borden) en maak ze op smaak met een beetje sojasaus.
Leg het kippenvlees (in stukken gesneden) erop en giet de bouillon erover.
Strooi de fijngehakte peper en koriander erover en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bron: Jamie Oliver, Olivers Twist.
Gepubliceerd door: NL.CULINAIR
voor 10 personen
|
|
Mix de rode pepers en gember samen met wat kokosmelk tot een papje
Giet de kokosmelk, het papje met gember en rode pepers, het citroengras en de citroenblaadjes in een grote pan en breng zachtjes aan de kook.
Roer de warme bouillon erdoor.
Voeg de vissaus, het limoensap en de suiker toe.
Breng het geheel terug aan de kook en laat het zachtjes 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg de reepjes kip in kleine hoeveelheden toe zodat ze niet aan elkaar kleven.
Kook de kip in 3 - 4 minuten gaar.
Garneer de kippensoep met blaadjes koriander en serveer.
Bron: NN