Thaise groentesoep met kokos, ei en koriander

thaise_groentesoep (3K)

  • 4 eieren
  • 1 zak woknoedels, 250 g
  • 2 eetl. wokolie
  • 400 g Thaise roerbakgroenten
  • 3 groentebouillontabletten
  • 10 cl romige kokosmelk
  • 4 eetl. koriander, fijngehakt

Kook de eieren in ruim kokend water 8 minuten.
Laat ze onder de koude kraan een beetje afkoelen, pel en halveer ze.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 2 minuten.
Voeg 1½ l kokend water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe.
Roer tot de bouillontabletten zijn opgelost.
Aan de kook laten komen en nog 2 minuten pruttelen.
Verdeel de noedels over 4 grote soepkommen, schep de groentesoep erop, leg er 2 halve eieren bij en bestrooi met de koriander.

Op tafel
Lekker met ketjap asin of sojasaus, om zelf aan tafel toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Voeg in plaats van de eieren, 150 g gekookte grote gepelde garnalen toe.
Vervang de koriander door in smalle ringetjes gesneden lente-ui

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Gebakken banaan en sinaasappel met yoghurt toe.

Bron: Conimex

Terug