|
Snijd de laos, knoflook en de gember heel fijn, allebei ongeveer een handje vol.
Snijd ook de ui fijn en doe alles in een pan met zonnebloemolie.
Kneus de stengel citroengras met de achterkant van een mes en voeg deze in zijn geheel toe.
Voeg voor de smaak een paar limoenblaadjes en een fijngesneden chilipeper (zonder zaadjes) toe.
Zeef de bouillon boven de pan als je hem zelf hebt gemaakt, anders kun je hem gewoon bijvoegen.
Breng dit aan de kook en voeg vervolgens de kokosmelk toe.
Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Haal de citroengrasstengel en de limoenblaadjes uit de pan en voeg de gesneden paksoi, de bosuitjes en wat taugé toe.
Deze laat je ongeveer 4 minuten trekken in de soep.
Laat de noedels 2 minuten wellen in heet water en doe deze er op het laatste moment bij.
Laat de soep 4 minuten pruttelen en serveer.
Dumplings
Meng 33 cl gekookt water met de bloem en een snufje zout en kneed dit tot een deeg.
Laat het deeg een half uur tot een uur rusten in een plastic zak.
Snijd de spitskool, knoflook, uitjes, rode peper en gember fijn en fruit dit in de pan.
Voeg op het laatst de gehakte hazelnoten, koriander en de taugé toe.
Haal het deeg door de pastamachine zodat je mooie dunnen repen krijgt.
Steek hier rondjes uit, maak deze een klein beetje nat en leg er een lepel vulling op.
Met wat bloem op je vingers vouw je de randjes bij elkaar zodat je halve maantjes krijgt.
Leg de dumplings vervolgens in een (hapjes)pan met een klein beetje olie en bak ze ongeveer 5 minuten op een halfhoog vuur.
Voeg een klein beetje water toe en doe een deksel op de pan, zo wordt de onderkant knapperig , maar de bovenkant blijft zacht.
Frituur wat noedels en gebruik deze als garnering bij de dumplings.
Lekker met zoete chilisaus!
Zelf groentebouillon maken
Je kunt natuurlijk bouillon maken met een blokje, maar vers is natuurlijk wel zo lekker!
Snijd voor jouw eigen groentebouillon wat ui in blokjes, snijd een hele bol knoflook doormidden en gooi deze met schil en al in een pan met water.
Voeg een gesneden wortel (peen) toe, wat gesneden bleekselderij, prei en peperkorrels en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
Hierna zeef je het hele goedje en voila: huisgemaakte groentebouillon.
McDonald's Kitchen