Tarhonyasoep

tarhonya (3K)

  • 100 g tarhonya
  • 350 g aardappelen
  • 100 g gesneden spek
  • 2 grote uien
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1 - 2 bospeen
  • ½ bos peterselie
  • 100 g vet
  • vegeta
  • paprika poeder

Het spek in kleine stukjes snijden en met een beetje vet uitbakken.
Als het spek uitgebakken is, de fijngesneden uien er bij doen en meebakken.
Uien en spek zeven en in het vet de tarhonya bakken.
Als de tarhonya mooi bruin van kleur is, de blokjes gesneden aardappel, in partjes gesneden tomaten, de gesneden paprika en de in plakjes gesneden peen er bij.
Daarop de uien en spek toevoegen en even laten bakken!
Als de paprika wat zacht wordt, de pan van het vuur halen en paprikapoeder en vegeta toevoegen.
Voeg vervolgens 2 liter water toe en alles zachtjes laten koken, ongeveer 20 minuten.
Als laatste met verse peterselie garneren, en op deze manier heeft u binnen ½ uur een echte Hongaarse soep op tafel!

Bron: Lekkers Uit Hongarije

Terug