Surinaamse pindasoep met tom tom

Surinaamse pindasoep met tom tom

voor 2 personen

  • 2 uien
  • 6 takjes selderij
  • 4 pimentkorrels
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 3 tomaten
  • 100 g pindakaas, 100% pinda's
  • 1 rijpe bakbanaan, zie Opmerking
  • zwarte peper

Pel de uien en snijd ze klein.
Was de selderij en snijd de blaadjes klein.
Houd de helft apart.
Breng 60 cl water met de uien, de helft van de selderij, pimentkorrels en bouillontablet aan de kook en laat 20 minuten zacht koken.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Doe de pindakaas in een kom en roer dit met een paar lepels van de bouillon los.
Roer de pindakaas en de helft van de tomaten door de bouillon en kook dit 20 minuten.
Snijd de uiteinden van de bakbanaan.
Snijd met een scherp mesje de ribben in en pel de banaan.
Kook de banaan in water in 15 minuten zacht.
Laat afkoelen.
Prak of stamp de banaan fijn.
Vorm er met natte handen balletjes van.
Meng de bananenballetjes (tom tom) door de soep en maak de soep op smaak met peper.
Garneer de soep met de achtergehouden blokjes tomaat en de rest van de selderij.

Opmerking
Een rijpe bakbanaan is mooi geel van kleur en mag wat zwarte plekken bevatten.
Als hij nog helemaal groen is, laat hem dan een flinke tijd rijpen.
Een zwarte banaan is meer geschikt om te bakken.

Bladselderij over?

Bron: Jennifer Jessica
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug