Pittige Surinaamse pindasoep

De Madame Jeanette, een zeer scherpe peper, maakt deze soep lekker pittig.
Wees voorzichtig met Madame Jeanette, de soep wordt gauw te scherp.

Bak 2 fijngesneden sjalotten ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie.
Voeg 1 theelepel geraspte gemberwortel en 2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten toe en bak die ca.3 minuten mee.
Voeg 1 liter kippebouillon, 1 blaadje laurier, ½ theelepel pimentpoeder, ½ theelepel komijnpoeder en 1 in blokjes gesneden bakbanaan toe.
Breng de soep aan de kook en laat haar ca. 30 minuten doorkoken.
Roer 1 potje pindakaas (350 g) met een beetje hete bouillon los en roer dit door de soep.
Roer er 2 eetlepels fijngesneden selderij door en voeg 1 Madame Jeanette toe.
Laat de soep nog ca. 10 minuten doorkoken.
Verwijder de Madame Jeanette voor het serveren.

Terug