Surinaamse kippensoep

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 Spaanse peper of een Madame Jeanette
  • 1 kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 g gemengde groente, Chinese mix of roerbakmix
  • 2 pimentkorrels
  • 100 g mihoen

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Was de peper, maar houd hem heel.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
Fruit de ui mee.
Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
Kook de soep ca. 8 minuten.
Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing.
Neem de peper uit de soep.

Menusuggestie
Lekker met een volkorenbroodje.

Bron: Voedingscentrum

Terug