|
|
Snijd de sjalot in fijne reepjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
Maak de suikererwten schoon en halveer ze kruislings.
Verhit de boter in een pan.
Bak de sjalotten erin tot ze doorschijnend zijn.
Voeg de aardappelen toe en vul ze met bouillon.
Breng op smaak met zout & peper.
Dek af en kook gedurende 15 minuten op middelhoog vuur.
Na 10 minuten de suikererwten toevoegen.
Reinig ondertussen de wortel, schillen en in dunne stroken schaven.
In een kom met azijn, curry, wat fleur de sel en 1 eetlepel olie in 2 à 3 minuten in een kom met de hand zacht kneden.
Voeg de room toe aan de soep en pureer zeer fijn met een hakmes.
Was de citroen, wrijf droog, rasp 1 eetlepel schil en pers er 2 eetlepels sap uit.
Kruid de soep met zout, peper, citroenschil en sap en vul deze in voorverwarmde borden.
Leg de wortelen op de soep.
Bestrooi de soep met 1 eetlepel olie per stuk.
Baguette hoort erbij.