Stoof- of maaltijdsoep

Soep van groenten en aardappels

  • 500 g runderpoelet
  • 2 l water
  • 3 bouillonblokjes (rundsvleessmaak)
  • 200 g sperziebonen
  • 1 grote winterwortel
  • 250 g witte kool
  • 2 grote uien
  • 1 grote stengel prei
  • 1 bosje selderie
  • 6 middelgrote aardappels
  • 3 middelgrote tomaten
  • ½ literblik of ½ pot bruine bonen
  • zout & peper naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Zet een grote pan op met het vlees, het water en de bouillonblokjes, breng dit aan de kook, zet het vuur laag en trek in ongeveer 2 à 2½ uur daarvan een bouillon.
Was de sperziebonen en breek ze doormidden.
Schrap de winterwortel en was en halveer hem en snijd hem in plakken.
Was de kool en snijd hem in stukken, pel de uien en snijd die in ringen.
Maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf, was de prei en snijd hem in ringen.
Was de selderie en snijd die fijn.
Schil en was de aardappels

Voor de vegetarische variante: laat de runderpoelet eruit en neem bouillonblokje met groentesmaak en bereid hetzelfde als hierboven beschreven.

Bron: Indisch kookboek

Terug