voor ca. 12 personen
|
|
Neem een stevige pan (kasserol) en verwarm de olijfolie op middelhoog vuur.
Smoor de ui tot het glazig is.
Doe er de brokken pompoen en courgette erbij, doe de kerriepoeder erbij en schep een paar maal goed om.
Doe dan de bouillon erbij en laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen- en courgettebrokjes gaar genoeg zijn om te bewerken met een staafmixer.
Pureren dus.
Breng op smaak met zout.
Voor het serveren wat cashewnoten in elke kop of bord en er wat korianderpoeder overheen strooien.
Opmerkingen
Wij gebruiken de oranje hokkaido en een hele ordinaire groene courgette.
In Amerikaanse (Angelsaksische) termen onderscheidt men summer squashes en winter squashes. In onze termen: courgettes en pompoenen. Omdat in deze soep van beiden wat gaat, noemen we het maar squash soup.
Bron: Kleine Vegetariër
Gepubliceerd door: MergenMetz