Pikante spruitjessoep met baconkruimels

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • stukje citroengras (sereh)
  • stukje gemberwortel (1 cm)
  • 400 g spruitjes
  • 1 aardappel
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ l bouillon ( van tablet)
  • 2 plakjes bacon
  • 2 plakjes ham
  • 3 takjes koriander

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Snijd de peper in fijne reepjes, het citroengras in ringetjes en rasp de geschilde gember.
Maak de spruitjes schoon.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Bak het citroengras en de spruitjes enkele minuten mee.
Voeg de bouillon toe met de rode peper, de gember en de blokjes aardappel.
Kook de spruitjes in 15 minuten gaar.
Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
Snijd de ham in blokjes.
Was de koriander en snijd het klein.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Warm de soep weer door en roer er de ham door.
Garneer de soep met de verkruimelde bacon en de koriander.

Menusuggestie
Lekker met geroosterd volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug