Spruitjessoep met amandelen

  • 500 g spruitjes
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 1 ui
  • 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 7 dl kruidenbouillon (van tablet)
  • ⅛ l kookroom
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. citroensap
  • 12½ cl room

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Pel de ui en snipper deze.
Verhit de olie in een kookpan en roerbak hierin de spruitjes, de ui en de kerriepoeder 5 minuten.
Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het met de staafmixer of in een keukenmachine.
Verwarm de gepureerde soep met de kookroom, peper en citroensap.
Roer de room iets los.
Serveer de soep op een bord met daarop een lepel room bestrooid met geroosterde amandelen.

Bron: Spruiten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug