Spliterwtensoep met gerookte kipfilet

Spliterwtensoep met gerookte kipfilet

  • 200 g spliterwten, 4 uur geweekt
  • 140 cl water
  • 2 gerookte kipfilets, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 grote winterpeen, in kleine blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. roomboter
  • zout & peper, naar smaak

Was de erwten na het weken nog even met water en doe ze in een soeppan.
Schenk hier het water bij en doe de laurier in de pan erbij.
Zet op het vuur en laat wanneer het water kookt 45 minuten koken.
Schep het eiwitschuim wat eventueel ontstaat van de soep.
Verwarm een koekenpan en smelt hierin de roomboter, fruit de ui voor enkele min.
Voeg op het laatst de gerookte kipfilet stukjes toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten.
Schep uit de pan en houdt apart.
Als de erwten 45 minuten gekookt hebben voeg je de wortel toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat dit geheel nog 20 minuten koken.
Voeg de gerookte kipfilet met de uien toe en verwarm nog 5 minuten door.
Breng zo nodig nog wat meer op smaak.

Bron: Peulvruchten.nl

Terug