|
|
Snij alle groenten zeer fijn en stoof gaar in boter.
Voeg de spinazie toe zowel de bouillon en laat zachtjes sudderen.
Het gehakt mengen met het ei, paneermeel, mosterd, peper en zout, en maak er kleine bolletjes van.
Voeg dit samen met de alfabet letters in de soep en laat even doorkoken tot de letters gaar zijn.
Serveer zeer warm.
Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij
voor 2 personen
|
|
Kook het ei in 9 minuten hard.
Was de spinazie.
Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
Giet er de bouillon bij en kook de spinazie in een paar minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
Pel het ei en hak het klein.
Verdeel de soep over 2 kommen en strooi het gehakte ei er over.
Menusuggestie
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, geroosterde asperges en (kriel)aardappelen.
|
|
De spinazie wassen en laten uitlekken.
20 gram boter laten smelten, de spinazie er bij gedeelten in laten smoren.
Dan het water en wat zout toevoegen en de spinazie hierin zachtjes zeer gaar laten koken.
De spinazie door een zeef wrijven of met een blender fijnmaken en weer vermengen met het nat.
De overige boter en de bloem met iets nootmuskaat op het vuur dooreenroeren.
Hierbij langzamerhand het spinaziewater voegen.
De soep laten doorkoken en ze bij het opdoen afmaken met melk en eidooier, goed dooreen geklopt.