Spinaziecrème met groenten

Spinaziecrème met groenten

  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 ietwat grotere aardappel
  • 300 g spinazie bladeren
  • 1 appel
  • 250 g champignons
  • 8 groene asperges
  • 2 sneetjes brood
  • olijfolie virgin extra
  • gemalen komijn
  • zout & peper

Snij de prei , zonder blad, in dunne schijfjes , de helft van de ui en 2 teentjes knoflook en fruit dit samen in 4 eetlepels olijfolie.
Zodra de ui en prei zachter zijn, voeg er de in kleinere stukken gesneden aardappel en gewassen spinazie blaadjes aan toe, samen met genoeg water, zodat alles "onder" water staat.
Voeg dan een koffielepel gemalen komijn toe evenals peper en zout ( naar smaak ).
Laat dit zolang koken tot de aardappel zacht is en zet dan het vuur uit.
Mix dan alles met een staafmixer tot een vloeibare massa.
Indien deze te dik is kan er water worden toegevoegd tot de gewenste vloeibaarheid bereikt is.
Zet het apart.
Snij in de tussentijd de overige 6 teentjes knoflook in dunne schijfjes en fruit deze in voldoende olijfolie tot ze net niet zwart zijn, bruin dus.
Haal ze dan uit de olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snij dan de korst van het brood en snij dan de rest in kleine blokjes en bak deze in de olijfolie waar men net de knoflook in gefruit heeft lekker bruin.
Haal ook deze dan weer uit de olie en laat ook het brood uitlekken op keukenpapier.
Snij de andere helft van de ui en de appel in grote stukjes zonder klokhuis, de champignons in reepjes en de groene asperges.
In een andere pan doet men eerst een laagje olijfolie.
Zodra deze heet is voeg er de net gesneden andere helft van de ui in samen met de appel, champignons en de groene asperges.
Zodra dit warm is voeg in een dieper bord eerst wat van de eerder gemaakte spinazie crème ( eventueel opgewarmd in de magnetron indien deze is afgekoeld ) met dan in het midden wat groenten en daarom heen enkele gebakken stukjes brood en schijfjes knoflook, eventueel afronden met een "streepje" olijfolie .

Bron: Spaanse Winkel

Terug