|
|
Neem een kasserol (grote stevige pan), verhit wat olijfolie en bak de gehakte chorizo zodat het vet eruit gaat lopen.
Doe de ui, knoflook en bleekselderij erbij.
Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat een kwartier stoven.
De ui mag niet bruinen.
Zoete smaken komen los.
Na dat kwartier zonder deksel eventjes opbakken en het mag wel wat kleuren.
Voeg spinazie, tomaten, kikkererwten en bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 40 minuten sudderen.
Haal een derde van het mengsel uit de pan en pureer het in een keukenmachine of met een staafmixer.
Teruggieten.
Van het vuur halen.
Drop de ham erin en roer door.
Doe er een straaltje olie door.
Schep de soep in kommen en drapeer het ei erover.
Opmerking
Werkt ook met andere rauwe ham en iets minder chorizo.
Ik heb wat gerookt paprikapoeder erdoor geroerd
Niet alleen spinazie gebruikt, ook Brave Hendrik.