Spaanse uiensoep

Spaanse uiensoep

voor 2 personen

  • 400 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout
  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
  • tijm
  • 3 eieren
  • peper
  • 1 eetl. olijventapenade
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de uien en de knoflook schoon en snijd het klein.
Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze even mee.
Schenk er 20 cl water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.
Kook de eieren in 9 minuten hard.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Maak de soep op smaak met wat peper.
Verdeel de soep over 2 kommen en schep de tapenade er op.
Geef er de parten ei en brood bij.

Tapenade over?

Bron: Voedingscentrum

Terug