Spaanse bonensoep

Spaanse bonensoep

voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 klein blik kidneybonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 2 eetl. olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • oregano
  • gerookt paprikapoeder
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de groente schoon.
Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen en de ui en de knoflook in snippers.
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in reepjes.
Spoel de kidneybonen in een vergiet af en laat ze uitlekken.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de paprika, de prei, het pepertje, de kidneybonen, de tomatenblokjes, het laurierblad, 15 cl water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep 10 minuten koken.
Verwijder het laurierblad en maak de soep op smaak met oregano en gerookt paprikapoeder.
Geef er brood bij.

Spaanse peper over?

Bron: Voedingscentrum

Terug