Sotosoep

Sotosoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 stengel sereh, citroengras
  • stukje gemberwortel
  • 1 kippenbout
  • 1 theel. sambal oelek
  • 4 peperkorrels
  • 6 takjes selderij
  • 75 g taugé

Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
Was de sereh en schil het stuk gemberwortel.
Neem het vel van de kippenbout.
Doe de kippenbout met de ui, de knoflook, de tomaat, de hele stengel sereh, het stuk gemberwortel, de sambal en de peperkorrels in een pan en voeg 40 cl water toe.
Breng dit aan de kook en laat de kip in 50 minuten gaar koken.
Neem de kip uit de pan en pluk het vlees in stukjes van het bot.
Zeef de bouillon.
Breng de bouillon met de kip weer aan de kook.
Was de selderij en de taugé.
Snijd de selderij klein.
Roer de taugé door de soep en warm even mee.
Strooi er de selderij over.

Menusuggestie
Lekker met een volkoren roti er bij.

Taugé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug