Sòpi di karni

Gevulde groentesoep

Sòpi di karni

voor 2 personen

  • 2 uien
  • 3 dunne winterwortels
  • 5 takjes selderij
  • 150 g runderpoelet
  • 1 eetl. olie
  • zwarte peper
  • 1 rode paprika
  • 1 maïskolf
  • stuk pompoen, geschild, 400 g
  • 1 zoete aardappel
  • stukje madame Jeanette peper
  • ½ groene bakbanaan
  • tijm
  • gemalen komijn
  • handje vermicelli
  • 2 volkoren puntjes

Pel de uien.
Snijd 1 ui in stukken, houd de andere apart.
Maak 1 wortel schoon en snijd hem in stukken.
Was de selderij.
Bak de poelet in de hete olie bruin.
Voeg de ui, wortel, selderij, 1 liter water en wat peper toe.
Breng aan de kook en laat 1½ uur zacht koken.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de overgebleven ui in snippers, wortels in plakken, paprika in blokjes, maïskolf in plakken van 2 cm, pompoen in blokjes en zoete aardappel in stukken.
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
Snijd het stuk bakbanaan op de ribben met een scherp mes in en verwijder de schil.
Snijd de banaan in plakken.
Schenk de bouillon door een zeef in een andere pan.
Voeg de stukjes vlees weer toe aan de bouillon en voeg de groente, peper, plakken bakbanaan, tijm en komijn toe.
Kook de groente in 20 minuten gaar.
Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten.
Geef er brood bij.

Bron: Jurino Ignacio
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug