|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C. en rooster de tomatillos 15 minuten.
Verwijder met een pincet de stekels van de cactusbladeren en snijd de bladeren in reepjes.
Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de cactusrepen 15 minuten, spoel ze af met koud water en
laat ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie en bak hierin ui en knoflook goudgeel en zacht.
Bak de komijn en chilipeper een paar
minuten mee en strooi er wat zout & peper over.
Blus af met de kippenbouillon, voeg cactusreepjes, tomatillos en tequilla toe, breng alles aan de kook en
laat 30 minuten sudderen.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout en limoensap.
Strooi de feta en
koriander in de soep, roer goed door.
Serveer meteen met repen warme tortilla om te dippen.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©