Sopa de mani (Mexicaanse pindasoep)

  • 2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 kleingesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 in stukjes gesneden rode paprika's
  • 1 schoongemaakte, van zaadjes ontdane en fijngehakte groene
  • peper
  • 1 l runderbouillon
  • 200 g pindakaas
  • zout

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
Voeg de stukjes paprika en de fijngehakte peper toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Roer van de pindakaas met 20 cl warme soep in een kom een glad geheel.
Schenk het pindakaasmengsel onder voortdurend roeren in de soep.
Laat de soep, zonder deksel op de pan, nog 5 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout.

Terug