Sopa de ajo

  • 4 bollen knoflook (gerookt of gewoon)
  • olijfolie
  • 2 eetl. pimentón of paprikapoeder, mild of scherp
  • 2 bouillonblokjes naar keuze
  • 4 sneden (oud) boerenbrood of 8 plakken stokbrood
  • 4 eieren (zo vers mogelijk)

Zet de oven aan op 160 °C.
Snijd van de knoflookbollen een kap af, precies zo dat je de aangesneden tenen ziet.
Pel van de buitenkant de loszittende rokken en beetje af; zeker bij gerookte knoflook moet al het bruin weg. Verwijder de wortelaanzet, maar hou de bollen heel.
Vet ze in met olie en zet ze in een schaaltje in de oven.
Rooster ze een uurtje.
Dek af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
Haal uit de oven en draai die naar 220 °C.
Leg de bollen in een soeppan en giet er 1 liter water bij, plus de bouillonblokjes en het paprikapoeder.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Bestrijk de sneden brood met olie en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn, of bak ze in een koekenpannetje.
Doe in elke soepkom een of twee sneden brood.
Breek in elke kom voorzichtig een ei en giet er ook heel voorzichtig de soep bij.
Zet de kommen 3 à 4 minuten in de oven.
De bedoeling is dat de eieren pocheren in de soep, met het wit gestold en de dooiers nog vloeibaar.

Bron: Onno Kleyn
Gepubliceerd door: Smokey Al

Terug