Gekruide soep met kaascroutons

  • 1 koolrabi
  • 1 prei
  • 1 tak selder (met blad)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • snuifje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theel. venkelzaad
  • 1 eetl. olijfolie
  • groentebouillon naar smaak
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot (voor liefhebber)
  • volkoren stokbrood
  • Gruyèrekaas

Maak de groenten schoon en snij ze in kleine stukjes.
Verwarm de olie en fruit de ui samen met de ui.
Voeg de overige groenten, de laurier, de venkelzaadjes en ca. driekwart liter water toe.
Laat de groenten gaar koken.
Voeg de bouillon toe en laat de soep nog even zachtjes koken.
Controleer de smaak en voeg eventueel wat extra kruiden toe.
Snij intussen het stokbrood (of oud brood) in dunne plakken en beleg die met de kaas.
Laat de kaascroutons in een voorverwarmde oven roosteren tot de kaas lichtjes gratineert.
Leg in elk soepbord een warm broodje en schenk de soep erover.

Bron: De Wassende Maan

Terug