|
|
Neem een grote pan met dikke bodem. beetje olijfolie erin, en de tomatenpuree even opbakken, blijf roeren.
Prei in dunne ringen even meebakken.
Scheutje water erbij, en de bouillonblokjes oplossen.
Kruiden en rest van het water erbij, goed doorroeren.
Deksel op de pan, vuur laag, en na ongeveer 10 minuten heb je een lekkere simpele soep.
Nog lekkerder?
In de soepkom een schepje crème fraîche erbij...
|
|
Breng het water met bouillontabletten, in dunne ringen gesneden ui en uitgeperste knoflookteentjes aan de kook.
Laat 10 minuten koken.
Vermeng de maizena met ietsje water en roer het los.
Voeg het al roerend aan de soep toe.
Laat een minuutje koken.
Maak de gepelde tomaten wat kleiner en voeg de inhoud van de blikken tomaten (inclusief het sap) samen met de gezeefde tomaat toe.
Breng de soep weer aan de kook.
Voeg naar smaak nog peper en zout of een half bouillontablet toe.
Draai kleine balletjes van de met peper en zout aangemaakte tartaartjes of het gehakt.
Haal pan van het vuur en voeg de balletjes toe aan de tomatensoep, laat even 5 minuten staan.
Garneer eventueel met wat bieslook.
Lekker met een stukje stokbrood.