Smaragdgroene waterkerssoep

Smaragdgroene waterkerssoep

  • 400 g bataat (zoete aardappel) of pastinaak, geschild, in blokjes
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 bouillonblokjes, paddenstoel
  • 225 g waterkers

Fruit de blokjes bataat met de knoflook een minuut of 3 aan in de olie.
Voeg 1,2 liter water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat zachtjes garen.
Was de waterkers in ruim water en verwijder alleen de harde, dikke stelen.
De meeste steeltjes mogen blijven.
Snijd wat overblijft grof en voeg bij de soep.
Kook nog 5 minuten en controleer of de bataat zacht is.
Zo ja, pureer dan de soep met de staafmixer.
Breng op smaak met witte peper en misschien zout.
De soep is smaragdgroen.
Wie wil kan er een paar gebakken gamba’s in laten dobberen, of een crouton met de primeurolijfolie (waarvan ik al een blik binnen heb, hoera!, maar nodig is het allerminst.

Bron: Onno Kleyn

Terug