|
|
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden in 3 minuten.
Voeg de reepjes sla en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Klop de eidooier in een kommetje los met de slagroom.
Roer enkele eetlepels van de hete soep door het roommengsel.
Roer het mengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan.
Zorg er echter voor dat de soep niet meer kookt; de room kan gaan schiften.
Extra lekker: voeg wat garnalen aan de soep toe en laat deze in de soep warm worden.
Maak de slasoep op smaak met zout & peper en serveer haar, bestrooid met de fijngehakte peterselie.
Tip
De ‘gewone’ (boter)sla komen we steeds minder tegen in de winkel.
Zijn grootste concurrent, ijsbergsla, heeft een steviger blad en is langer houdbaar.
Voor het bovenstaande recept is de gewone, goedkopere versie prima geschikt.
Het recept betreft overigens geen nieuwe toepassing: in de Romeinse tijd werd sla al gekookt voor
consumptie.
Bron: MUG Magazine
|
|
Maak de groenten schoon.
Snij de geschilde aardappel in dobbelsteentjes.
Verdeel de sla in stukken.
Snipper de sjalot.
Verwarm de olie en fruit het sjalotje zachtjes glazig.
Voeg de aardappelblokjes en ca ¾ l water toe en breng de soep aan de kook.
Voeg na ca. 10 minuten koken de sla toe en laat de soep nog enkele minuten zachtjes verder koken.
Voeg de bouillon, de sojamelk en indien nodig meer (heet) water toe en pureer de soep zeer goed fijn.
Breng de soep op smaak en laat ze goed doorwarmen, maar niet meer koken (koken doet de sojamelk schiften)
alvorens te serveren.
Leg ter garnering in elk bord soep 2 takjes bieslook.
Bron: BioForum Vlaanderen
Gepubliceerd door: De Wassende Maan