Sjalottenbouillon

voor 2 personen

  • 100 g sjalotten
  • ½ eetl. olie
  • 40 cl (groente)bouillon
  • 2 eetl. droge sherry
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 4 sprieten bieslook

Maak de sjalotten schoon, snijd 1 kleine in halve ringen en de rest in snippers.
Verwarm de olie en bak daarin de gesnipperde sjalotten zacht.
Voeg de sherry toe en de bouillon en laat dit een half uur trekken.
Doe de achtergehouden sjalot in een pan en schenk de kokende bouillon door een zeef er op.
Maak de bouillon op smaak met peper.
Verdeel de bouillon over 2 soepkommen of borden en garneer met een schepje crème fraîche.
Knip de bieslook er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht konijn met sinaasappeljus, spruitjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug