Sjalottensoep - I

  • 700 g sjalotten
  • 3 knoflooktenen
  • ½ eetl. suiker
  • 1 l runderbouillon
  • 25 cl droge witte wijn
  • zout, peper

Pel de sjalotten en snijd ze in kwarten.
Pel en halveer de knoflooktenen.
Verhit 3 kneepjes vloeibare margarine in een hoge pan.
Voeg de sjalotten knoflook en suiker toe en roerbak ca. 5 minuten tot de sjalotten beginnen te karamelliseren.
Draai het vuur laag en laat de sjalotten ca. 30 minuten zachtjes fruiten.
Voeg de bouillon en wijn toe en roer goed om.
Laat de soep nog een uur zachtjes koken.
Breng op smaak met zout & peper.

Life & Cooking

Sjalottenbouillon - II

voor 2 personen

  • 100 g sjalotten
  • ½ eetl. olie
  • 40 cl (groente)bouillon
  • 2 eetl. droge sherry
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 4 sprieten bieslook

Maak de sjalotten schoon, snijd 1 kleine in halve ringen en de rest in snippers.
Verwarm de olie en bak daarin de gesnipperde sjalotten zacht.
Voeg de sherry toe en de bouillon en laat dit een half uur trekken.
Doe de achtergehouden sjalot in een pan en schenk de kokende bouillon door een zeef er op.
Maak de bouillon op smaak met peper.
Verdeel de bouillon over 2 soepkommen of borden en garneer met een schepje crème fraîche.
Knip de bieslook er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht konijn met sinaasappeljus, spruitjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug