Friese siepelsop, Friese uiensoep - I

voor 10 personen

  • 2 l water
  • 130 g Honig Professional heldere uiensoep
  • 5 stuks gekookte eieren, grof gehakt
  • 2 stuks uien in reepjes, licht gefruit
  • 5 gram Honig Palette Tuinkruiden
  • 300 g Friese nagelkaas, geraspt

Breng het water en de heldere uiensoep aan de kook.
Voeg de gare uienreepjes toe met de tuinkruiden.
Kook de soep 5 minuten zachtjes.
Verdeel de gehakte eieren over de soepborden.
Giet de soep in de borden.
Bestrooi de soep met de Friese nagelkaas.
Serveer er in puntjes gesneden Fries roggebrood bij.

Bron: NN


Sipelsop, Friese uiensoep - II

Sipelsop, Friese uiensoep

  • 6 eieren
  • 5 uien
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
 
  • 1 eetl. wijnazijn
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • 150 g geraspte Friese nagelkaas

Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze.
Snij de ui in grove ringen en fruit deze in de boter.
Voeg de bloem toe.
Laat het geheel op kleinvuur koken terwijl men al roerend koud water toevoegd, tot het bindt en glad is.
Voeg nog wat water toe, de azijn de nootmuskaat.
Breng de soep op smaak op smaak met peper en zout.
Prak een ei op een diep bord of in een kom.
Schep de soep op en strooi er nagelkaas over.

Bron: Lekker - Frysk

Terug