Siciliaanse vissoep

Siciliaanse vissoep

maaltijdsoep

  • 500 g zalmfilet
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 400 g garnalen, rauw, ongepeld
  • 16 mosselen
  • 1 sinaasappel
  • 1 blik gepelde tomaten, à 40 cl
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
 
  • 1 venkel, in stukken
  • 4 laurierbladeren
  • 5 takjes dille, fijngehakt
  • 15 cl extra vergine olijfolie
  • 20 cl droge witte wijn
  • 50 cl visbouillon

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper en zout.
Doe met de garnalen en mosselen in een oven bestendige pan.
Snijd de oranjeschil van de sinaasappel en snijd de schil in repen.
Leg de tomaten, bleekselderij, venkel, sinaasappelschil en laurierbladeren ertussen.
Bestrooi met de helft van de dille.
Giet de olijfolie eroverheen.
Verwarm de wijn in een steelpannetje en breng de bouillon in een apart pannetje aan de kook.
Schenk over de vis en groenten in de pan.
Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten garen in de oven.
Haal uit de ove breng eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi met de rest van de dille.

Lekker met geroosterd brood en wat (knoflook)boter.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug