|
|
Voorbereiding kan 1 dag van tevoren van shiitake steeltjes verwijderen( steeltjes voor groentebouillon bewaren).
shiitake in plakjes snijden.
Olie verhitten en paddestoelen met zout, peper, sjalot en knoflook hierin ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.
Bouillon toevoegen en mengsel ongeveer 15 minuten laten koken tot de paddestoelen zacht zijn.
Mengsel in keukenmachine of blender pureren.
Roommengsel
Sjalot in olie op zacht vuur ongeveer 5 minuten bakken.
Wijn toevoegen en laten inkoken tot er 15 cl over is.
Crème fraîche toevoegen en mengsel nog ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken.
Roommengsel pureren en mengen met shiitakepuree.
Soep tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Parmezaanse crackers:
Snij een ontdooid stuk bladerdeeg in zes smalle repen.
Druk er versgeraspte Parmezaanse kaas in.
Bak het in de oven (210 °C) ongeveer 15 minuten.
Begin ongeveer 10 minuten voor het serveren.
Soep op een zacht vuur verwarmen.
Garnering: shiitake in olie bakken (5 minuten)en voor serveren over de soep strooien.
Soep goed heet serveren.
Serveertips
Deze soep is behoorlijk "zwaar".
Het is verstandig de soep in kleine kommen of borden te serveren.
Dit natuurlijk al naar gelang de samenstelling van de rest van de maaltijd.
Parmezaanse kaascrackers van te voren nog even verwarmen, zodat ze weer knapperig worden.