|
|
Schil 2 appel, spoel de bleekselder, pel de ui.
Snij alles in grote stukken.
Breng de gevogeltefond met een extra potje water aan de kook.
Voeg de tijm, de peterselie en het laurierblaadje toe.
Blancheer bleekselder, ui en appel 5 minuten in de fond.
Verwijder en laat schrikkon onder koud stromend water.
Zet selder, ui en appel afgedekt in de koelkast.
Zeef de fond en laat hem afkoelen.
Voeg selder, ui en appel bij de afgekoelde fond en mix kort met de staafmixer.
Zeef de soep.
Breng op smaak met de honing en kruid naar smaak met zeezout en witte peper uit de molen.
Hou de soep koel in de koelkast tot u ze serveert.
Zet de soepkommetjes een uur voor het opdienen in de diepvries.
Verdeel ten slotte de soep over de kommetjes en werk af met plakjes appel en grof gesneden bieslook.
Opmerking
Serveer deze soep als tussendoortje op een warme nazomerdag.
Bron: Mini-proeven Appelen & peren
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij