Selderijbouillon met gremolata

  • 200 g bleekselderij
  • 1 sjalotje
  • 1 pot groentefond
  • 1 citroen
  • 5 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook

Maak de bleekselderij en de sjalot schoon.
Snijd de bleekselderij en de sjalot in stukken.
Breng de groentefond met 20 cl water en de groente aan de kook en laat dit 15 minuten zacht trekken.
Boen voor de gremolata de citroen goed schoon en rasp het buitenste deel van de schil af.
Was de peterselie en knip het kruid klein.
Pers het teentje knoflook uit en meng er de geraspte citroenschil en de peterselie door.
Houd dit mengsel, de gremolata apart.
Zeef de bouillon door een fijne zeef.
Breng de bouillon weer aan de kook en verdeel hem over 4 borden.
Garneer met een schepje gremolata.
Geef er eventueel een sneetje geroosterd volkoren stokbrood of toost bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensribstuk in de oven, wintergroente met aardappelen in papillot en saliesaus.

Bron: Voedingscentrum

Terug