Schorsenerensoep - I

  • 300 g schorseneren
  • 1 l groentebouillon
  • peper
  • (eventueel) peterselie

Gebruik om de schorseneren te schillen handschoenen want de melkachtige sappen zijn kleverig.
Leg de schorseneren dan direct na het schillen in water met een scheutje azijn om oxidatie te voorkomen.
Snijd ze in schuine stukken.
Om darmkrampen te vermijden kook je schorseneren best als volgt: doe er water op, en van zo gauw het kookt, giet je het water af.
Doe er dan de bouillon op en laat koken tot ze beetgaar zijn.
De soep doet aan aspergesoep denken, vandaar ook de naam "winterasperges".
Je kan ze ook pureren en slagroom of sojaroom toevoegen.
Bind de soep naar wens met maizena.

Bron: NN

Gepubliceerd door: De Wassende Maan


Schorsenerensoep - II

  • 500 g schorseneren
  • 1 preistengel
  • 3 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 l runderbouillon
  • ½ l melk
  • 2 eigelen, opgelost in een weinig melk
  • boter
  • kervelplukjes
  • broodkorstjes

Snijd de schorseneren in kleine stukjes, en laat ze vervolgens gaar koken in wat bouillon, samen met de melk, zodat de schorseneren wit blijven.
Stoof de overige groenten in boter.
Giet er de resterende bouillon bij en voeg de aardappelen toe.
Voeg de groenten, als ze gaar zijn, samen.
Ga er even goed met de mixer door en haal door een zeef.
Versier met kervelplukjes en broodkorstjes die u in boter goed laat uitbakken.

Bron: Astrid Veltman

Terug