|
|
Snijd de pretzel in fijne plakjes.
Verhit 30 g boter in een pan.
Rooster de pretzelschijfjes op middelhoog tot hoog vuur tot goudbruin, laat afkoelen op een bord.
Halveer de sjalotjes voor de soep en snijd ze kruislings in dunne reepjes.
Pers de knoflook fijn.
Verhit de resterende boter in een steelpan en fruit de sjalotten en knoflook tot ze doorschijnend zijn.
Blus met wijn en laat het bijna volledig inkoken.
Vul met bouillon, voeg de schimmelkaas toe en kook op middelmatig vuur gedurende 15 minuten open.
Voeg vervolgens de room toe, breng kort aan de kook en meng in een keukenblender (of met een staafmixer) totdat het schuimt.
Breng op smaak met zout, peper, komijn en een beetje nootmuskaat.
Vul de voorverwarmde diepe borden en bestrooi ze met fijngehakte bieslook en pretzelkorsten.
Besprenkel met 1 - 2 theelepels pompoenzaadolie en serveer onmiddellijk.