Savooienkoolsoep met kaas

  • 1 savooienkool van 750 g
  • 2 uien
  • 50 g mager rookspek
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 4 sneetjes passendalekaas
  • 1 ½ bouillon
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 snuifje kummelpoeder
  • 50 g boter
  • 1 eetl. bloem

Maak de savooienkool schoon, schaaf ze fijn en fruit ze met de uien in de boter.
Kruid met peper, zout en kummelpoeder, bestuif met bloem, roer door.
Overgiet met bouillon en breng aan de kook.
Laat ongeveer 15 minuten doorkoken en pureer met de staafmixer.
Beleg het geroosterde brood met de kaas en laat smelten in de oven.
Bak de spekreepjes krokant zonder vetstof.
Schik een snee kaasbrood in een diep bord, schep de soep erover en bestrooi met spekreepjes.
(Voeg bij de soep in plaats van kaasbrood en spekreepjes eens pittige balletjes lamsgehakt met knoflook).

Bron: Lekker van bij ons
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug