Sajoer campoer met wok noedels en gekruide tofu

sajoer_tjampoer (1K)

  • 2 eieren
  • 1 zak woknoedels, 250 g
  • wokolie
  • 1 pakje Sofine Tofu reepjes licht gekruid
  • 1 wokgroentepakket, 800 g
  • 2 bakjes Conimex Boemboe voor Sajoer campoer
  • 1½ l groentebouillon, poeder of tabletten
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Kook de eieren in ruim kokend water 8 minuten.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofu ca. 3 minuten.
Voeg de roerbakgroenten toe en wok deze 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de boemboe en de bouillon toe.
Breng de soep al roerende aan de kook.
Laat dit 2 minuten pruttelen.
Halveer de eieren.
Schep bergjes noedels in 4 grote kommen, schep de soep erop, leg er een half ei bij en strooi de koriander erover.

Op tafel
Geef er als knapperige smaakmaker gebakken uitjes bij en zet voor een pittig accent sambal oelek op tafel om naar eigen smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Vervang de tofu door kipreepjes of rauwe grote garnalen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes en Ananassalade en verse munt met vanille-ijs toe.

Bron: Conimex



Terug